Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Botoşani: Primarul Ovidiu Portariuc acuzat că refuză să aplice o hotărâre judecătorească

O botoşăneancă solicită în instanţă amendarea primarului şi a secretarului cu 20% din salariul minim brut pe zi, pentru nerespecarea unei hotărâri judecătoreşti şi plata unor despăgubiri de 50 de lei pe zi. Cererea a fost făcută de o femeie care, după ce s-a judecat, timp de trei ani, cu Primăria, a obţinut la Tribunalul Botoşani o sentinţă favorabilă, care obliga municipalitatea să îi elibereze o autorizaţie de construcţie pentru casa pe care şi-o ridică în apropierea cartierului ANL Bucovina.

În baza hotărârii judecătoreşti, Corina Anghelache s-a dus la Primărie să îşi facă actele pentru casă, însă s-a lovit de opoziţia Executivului.

Femeia a fost purtată pe drumuri, pe motiv că nu ar deţine cu acte întreaga supreafaţă de teren pe care vrea să îşi facă locuinţa.

Anghelache susţine că primarul şi secretarul abuzează de funcţiile pe care le deţin şi refuză să respecte hotărârea judecătorească. În documentele înaintate Tribunalului, botoșăneanca arată că se simte şantajată.

Primăria motivează tergiversarea eliberării autorizațiuei de construcții prin faptul că deține și ea o suprafață de teren în perimetrul respectiv. Municipalitatea vrea să îi concesioneye suprafața Corinei Anghelache, dar aceasta nu este de acord cu termenii prevăzuți în contractul de concesiune, considerând că terenul îi aparține.

Lăsați un comentariu

*