Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Încă un vameş de la Albiţa a fost arestat!

Vameşul Lenuţa Tiron a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, procurorii convingând, duminică, instanţa că lăsarea ei în libertate le-ar afecta mersul anchetei.

Deşi nu au venit cu dovezi concrete, care să susţină nevoia imperioasă de a schimba măsura interdicţiei de a părăsi ţara, cu cea a arestării preventive, procurorii au avut câştig de cauză, cel mai probabil, pe fondul arestării şi a celorlalţi 17 colegi, din acelaşi dosar.

DNA vrea să demonstreze că vameşii făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, numai că anumite schimbări de poziţii i-au cam…. deranjat. Urmările nu s-au lăsat aşteptate: Tiron a fost arestată, iar Magda Coşniţă, care le-a spus că va uza de dreptul său de a tăcea, „riscă” şi ea o surpriză asemănătoare, dacă miercuri, 13 noiembrie, la audierile de la DNA, nu va face declaraţii.

 

Cred că faptul că mi-am schimbat declaraţia la ultima audiere cu privire la banii pe care noi, vameşii, îi strângeam, în diverse scopuri umanitare, fie pentru a ajuta persoanele afectate de inundaţii sau alte cataclisme, fie pentru colegii care au avut un deces sau o persoană bolnavă în familie a fost ceea ce i-a supărat pe anchetatori. Prima declaraţie am dat-o la orele 5 dimineaţa, după o zi întreagă de aşteptări pe holurile DNA, şi, atunci când vineri, 8 noiembrie, am făcut precizările de rigoare, procurorul s-a enervat şi m-a anunţat că ne vedem luni la instanţă, când va cere arestarea mea. Nu văd pentru ce m-ar putea reţine, nu am avut intenţia de a părăsi nici măcar localitatea, d’apoi ţara, nu am luat legătura nici cu martorii, nici cu persoanele arestate, am respectat întocmai indicaţiile procurorilor”, a spus Lenuţa Tiron, înainte să afle decizia judecătorilor de arestare preventivă.

 

De altfel, şi ea intuia faptul că instanţa va admite cererea DNA, venind cu câteva bagaje la tribunal.

 

 

 

 

 

 

 

Lăsați un comentariu

*