Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Suceava: Două arme de vânătoare și gloanțe descoperite la un localnic din Cacica

În  cadrul unei acţiuni organizate de poliţiştii suceveni pe linia  verificării  modului în care sunt păstrate și asigurate armele de vânătoare de către titularii din zona localităţilor Todirești, Cacica și Cajvana, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat astăzi , un control și la domiciliul lui F. Petru de 43 de ani din comuna Cacica, posesor al permisului de armă din anul 2000  având înscrise o armă de vânătoare de cal. 30.06 , una armă de vânătoare de cal.12 și una armă de vânătoare  de cal.16 ocazie cu care s-au constatat următoarele:

La controlul efectuat, au fost găsite în lada de păstrare a armelor  un număr de 45 capse pentru cartuşe de vânătoare în stare de funcționare și un recipient din plastic în care se afla cantitatea de 50 grame pulbere activă pentru cartușe de vânătoare. Cu privire la capsele și pulberea găsite, F. Petru a declarat că le are de mai mult timp și că nu cunoștea faptul că deținerea acestora este interzisă de lege.

Tot cu ocazia controlului, s-a constatat că în lada metalică de păstrare a armelor se aflau numai primele 2  arme descrise mai sus, cealaltă fiind adusă de soția acestuia dintr-o altă încăpere unde se afla neasigurată corespunzător și asamblată pentru a fi folosită.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,deținere de materii explozive fără drept’’, faptă prev.și ped.de art.37 alin.1 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată.

De asemenea, s-a procedat la ridicarea în vederea cercetărilor și a confiscării a celor 45 capse pentru cartușe de vânătoare și a 50 grame pulbere.

Totodată, faţă de F. Petru  s-a dispus măsura de anulare a autorizării și retragerea permisului de armă.

 

Lăsați un comentariu

*