Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Condamnare şi daune însemnate pentru un accident cu maşina şefului ISU Suceava

Un militar care a produs un accident mortal în timp ce conducea VW Touareg al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost condamnat la doi închisoare cu suspendare.

Plutonierul Gabriel Ududec, de 39 de ani, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, după ce în urmă cu peste un an  a lovit cu maşina de teren, în care se afla şi şeful ISU Suceava, Ioan Burlui, un moped condus de Constantin Gorgan tot de 39 de ani.

În urma accidentului, scuteristul a murit pe loc, iar şoferul ISU a fost acuzat de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Magistraţii Tribunalului Militar Iaşi l-au condamnat pe Ududec doar pentru ucidere din culpă, achitându-l pentru neglijenţă în serviciu.

Tot instanţa militară a decis obligarea firmei de asigurări Asigurarea Românească – ASIROM Vienna Insurance Group S.A., să plătească soţiei victimei  Daniela-Crina Gorgan 10.000 lei cu titlu de daune materiale şi 25.000 de lei cu titlu de daune morale.

De asemenea, firma de asigurări trebuie să achite copiilor bărbatului mort în accident  Pentru câte 15.000 lei cu titlu de daune morale, dar şi  despăgubiri periodice de câte 250 lei lunar pentru fiecare, de la data decesului tatălui până la împlinirea vârstei de 18 ani sau 26 de ani în cazul continuării studiilor, până la concurenţa maximă a limitei de despăgubire stabilită prin Ordinul CSA nr. 14/2011, respectiv 5.000.000 euro.

Mama victimei a primit şi ea 10.000 lei cu titlu de daune morale.

Lăsați un comentariu

*