Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Vama Siret blocată de aproape 300 de protestatari (Update)

protest vama jandarmiProtest de amploare , marţi, în judeţul Suceava. Vama Siret, la graniţa cu Ucraina, a fost blocată de aproximativ 300 de localnici care sunt nemulţumiţi de restricţiile impuse de vameşi la sfârştiul săptămânii.

Oamenii au venit cu zeci de maşini şi au blocat ambele sensuri pe drumul care duce spre vamă. Nu se poate circula pe o distanță de aproape un kilometru pe niciun sens de mers. like-facebookOamenii sunt revoltaţi că nu pot face cumpărături mai mari de 300 de euro şi nu mai pot trece graniţa în fiecare zi, ci o dată pe săptămână.

La faţa locului s-a deplasat prefectul de Suceava, Florin Sinescu. El a fost huiduit de cei nemulţumiţi de actualele reguli. Prefectul s-a dus direct la sediul Punctului de Frontieră, unde a discutat cu cinci reprezentanţi ai protestatarilor, în prezenţa şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, maiorul Mihai Marian Lungu, şi a unui vameş. ANAF-ul le interzice românilor să mai meargă de cîte ori doresc pentru a-şi face aprovizionarea cu produse şi bunuri din ţări non-UE, iar cantitatea de mărfuri pe care o pot aduce a fost drastic limitată.

Potrivit noilor reglementări, valoarea maximă a bunurilor care pot fi introduse în România din ţările non UE este de 300 de euro, în acest plafon existând şi o serie de restricţii.

De exemplu, o persoană poate aduce din Ucraina fără să achite taxe doar 1 kilogram de zahăr, 2 pachete de ţigări, 1 litru de alcool cu o concentraţie de peste 22 de grade şi 16 litri de bere.

Consulatul General al Ucrainei la Suceava anunţă că fiecare cetăţean român, pentru a intra în Ucraina, trebuie să prezinte adeverinţă de venituri salariale sau confirmarea fondurilor, în valoare de 80 euro pe zi, plus 400 euro extra. 

Lăsați un comentariu

*