Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

Patru parlamentari din zona Moldovei, în incompatibilitate. Riscă să-şi piardă mandatul!

parlamentAgenția Națională de Integritate a constatat în cazul a 32 parlamentari (22 deputați și 10 senatori), dintre care patru din Regiunea de Nord Est a Moldovei, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.
Este vorba despre  deputatul vasluian Florin Ciurariu, care, potrivit ANI, se află în stare de incompatibilitate începând cu 20 decembrie 2012 întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul Ciurariu Florin Întreprindere Individuală.
Un alt parlamentar din zona Moldovei care riscă să-şi piardă mandatul este Anton Doboş, deputat de Iaşi. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi cea de administrator la SC E.On Moldova Distribuţie SA (20 decembrie 2012- 28 mai 2013) şi cenzor supleant la SC Romtrack SA (20 decembrie 2012- 22 iulie 2013).

like-facebookDe asemenea, ANI a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de interese, depuse în calitate de deputat, funcțiile de administrator al SC E.On Moldova Distribuţie SA și cenzor supleant la SC Romtrack SA, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Un alt deputat, de Bacău de această dată, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012 întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de administrator la SC Petroflax Distribution SRL. Este vorba despre Alexandru Miron Smărăndache.  Senatorul de Bacău Dumitru Marcel Bujor se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la SC Crismarob SRL.

Potrivit Legii 176/2010, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al […] incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.
 

Lăsați un comentariu

*