Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Violenţele proxeneţilor interlopi ieşeni. Fată gravidă lovită cu sabia în cap

costel jugravuCostel Jugravu s-a apucat de proxenetism la scurt timp după ce a fost eliberat condiţionat din puşcărie

Proxenetul ieşean care a speriat zona Nicolina a dat dovadă de o cruzime ieşită din comun, reiese din ancheta condusă de DIICOT Iaşi împotriva sa. Costel Jugravu, zis „Maimuţă“, ar fi pus pe picioare mini-reţeaua de prostituţie la scurt timp după ce a fost eliberat din puşcărie.

El ar fi obligat cele patru minore să îşi vândă trupul în perioada octombrie 2012 – 28 mai 2014, activitatea având loc în apartamente închiriate din Iaşi sau în hoteluri. Sumele de bani obţinute de fete, ce ajungeau până la 200 de lei pentru o oră, erau însuşite integral de „Maimuţă“.

Procurorii spun că, în iulie 2012, Jugravu a început să racoleze minore pentru a le determina să se prostitueze. „Una dintre victime (în vârstă de 14 ani) a fost racolată printr-un vicleşug, inculpatul propunându-i minorei să aibă grijă de fetiţa lui, pe perioada cât concubina sa este plecată în străinătate. La începutul lunii decembrie 2012, inculpatul i-a solicitat minorei să întreţină cu el raporturi sexuale. După un prim refuz, minora a cedat câteva zile mai târziu, când inculpatul a ameninţat-o că, în caz de refuz, îi va bate pe mama şi pe fratele ei“, precizează procurorii DIICOT, scrie Ziarul de Iaşi.

Ulterior, sub aceleaşi ameninţări, minora de 14 ani a fost silită să se prostitueze cu câte cinci-şase clienţi pe zi, în folosul inculpatului. Anchetatorii descriu că atunci când fata a refuzat să se mai prostitueze a ameninţat-o din nou şi a lovit-o cu o sabie în cap.

De asemenea, în perioada în care era însărcinată, „Maimuţă“ a lovit-o pe fată cu pumnii şi picioarele în abdomen, provocându-i avortul, punând-o ulterior să continue să îşi vândă trupul în ciuda stării de sănătate precară.

„Precizăm că inculpatul a avut mai multe condamnări pentru fapte săvârşite cu violenţă (tâlhărie, viol, ultraj contra bunelor moravuri, lipsire de libertate)“, adaugă anchetatorii. Costel Jugravu a fost arestat pentru 30 de zile.

Lăsați un comentariu

*