Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Botoşani: Doi oameni de afaceri au făcut afaceri de milioane de euro, iar acum împart aceeaşi celulă!

dumitru-amisculesei-la-tribunal-300x241Doi cunoscuţi oameni de afaceri din Botoşani au ajuns să împartă aceeaşi celulă după ce au fost încarceraţi în Penitenciarul Botoşani, scrie BotosaniNews. Ambii au comis infracţiuni prin intermediul societăţilor pe care le-au condus şi au primit pedepse de cinci ani, respectiv doi ani de închisoare. Este vorba despre Constantin Cuciureanu şi Dumitru Amişculesei (foto).

Primul a fost încarcerat în  februarie 2012, în urma unei acţiuni a Poliţiei, după ce se sustrăgea unei pedepse de şase ani de închisoare aplicată în octombrie 2011 (pedepsa a fost redusă în martie 2014 la cinci ani în baza noului cod penal). El a fost prins în timp ce se ascundea într-o vilă de lux a unui om de afaceri din Bacău, situată la câţiva kilometri de municipiul Bacău şi se pare că ar fi încercat să fugă.

like facebookEl a fost condamnat pentru înşelăciune,  într-un dosar privind afaceri ilegale cu cupoane agricole. El trebuie să achite statului un prejudiciu de 120.000 de lei, pentru a putea părăsi unitatea de detenţie în vara anului viitor.

De cealaltă parte, Dumitru Amişculesei, a fost încarcerat în martie 2014,  după ce a primit o pedeaspă de trei ani şi patru luni de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Judecătorii au mai decis şi confiscarea specială a sumei de 92.949 de lei precum şi obligarea acestuia la plata unor cheltuieli de judecată de 25.000 de lei.

Acesta mai este judecat într-un alt dosar, pentru evaziune fiscală, însă judecătorii nu au pronunţat o hotărâre definitivă. În cazul în care pedeapsa finală rămâne de trei ani şi patru luni, Dumitru Amişculesei ar putea părăsi unitatea de detenţie în 2016.

Lăsați un comentariu

*