Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Sat invadat de şerpi

batrana-in-gradina-victoria-stauceni-300x199Oamenii dintr-un sat din Botoşani se confruntă cu o problemă mai puţin obişnuită: au ajuns să fie invadaţi de şerpi.

Gospodinele nu mai ies noaptea din casă, iar ziua merg cu teamă în grădini, după ce mai multe persoane din satul Victoria, comuna Stăuceni au fost speriate de şerpi.

like facebookTotul ar fi pornit de la un iaz din zonă, proprietatea unui om de afaceri din Mitoc şi care nu a mai fost îngrijit ca înainte, iar stuful s-a înmulţit necontrolat, creând un cadru prielnic înmulţirii şerpilor, la care s-a adăugat şi vremea din acest an.

Oamenii ce locuiesc în vecinătatea iazului spun că sunt vizitaţi din ce în ce mai des de şerpi, iar dacă la început îi găseau prin grădini, mai nou pătrund în curţi şi chiar în case.

„Am găsit unul pe prag şi m-am speriat. Am chemat un vecin să îl omoare, Am mai văzut până acum, însă dacă nu pot să umblu repede nu i-am. Vecinul care a venit la mine să îl omoare a găsit şi el unul care vroia să îi intre în bucătărie. Nu ştiu exact de unde vin exact, bănuiesc că de la iaz, cel care l-am văzut eu era viu colorat”, a spus Zâna Zamfirache, o femeie ce are casa în apropierea iazului.

O vecină de-a femeii spune că a văzut un şarpe, în porumb de peste un metru, însă nu a reuşit să îl prindă.

” Vin din iaz, am găsit unul mare în porumb, cred că avea peste un metru. A fugit şi nu am putut să îl omor. Am auzit că la un vecin a intrat în casă. Se înmulţesc de la an la an, însă ca acum nu au fost niciodată”,  a spus Georgeta Tincu.

Primarul comunei, Cosmin Epuraş susţine că a auzit  de la câţiva de problema şerpilor, însă nu poate spune că este o problemă gravă, fiind vieţuitoare care se înmulţesc ca oricare altele şi mai mult decât atât, vremea nu a permis efectuarea de lucrări la iaz.

” Eu stau în satul Victoria şi nu pot spune că este chiar aşa o problemă, dar am auzit pe la câşiva străini. Ploile din acest an au făcut ca stuful să crească necontrolat, iar utilajele să nu poată intra la cosit. Acolo la iaz terenul este proprietate private, iar Consiliul Local nu poate interveni”, a afimat primarul

 

 

Lăsați un comentariu

*