Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Bătrân de 86 de ani, umilit şi obligat să facă sex oral unui tâlhar. Agresorul era liber deşi a comis o crimă acum trei ani

arestat-cu-catuse-pe-maini-300x168Un bărbat de 86 de ani din Iaşi a fost tâlhărit şi obligat să facă sex oral unui tâlhar care a intrat peste el în casă. Agresorul era suspect la o crimă de acum trei ani, însă a fost lăsat în libertate din lipsă de probe. Nicolae Dumitru Sima a fost lăsat în libertate în 2012, deşi era suspect într-un dosar de crimă, el recidivând în luna decembrie din 2014. Pe 13 decembrie, Sima a intrat cu forţa în locuinţa bătrânului Costică I., de 86 de ani, bătrân căruia agresorul îi mai cauzase necazuri, octogenarul formulând în trecut o plângere de violare de domiciliu împotriva lui Sima.

Acest lucru l-a deranjat pe tânărul infractor, care, după ce a intrat în casa lui Costică I., l-a lovit pe acesta cu pumnii şi picioarele în zona feţei şi a abdomenului şi i-a cerut să îi dea vin, ameninţându-l cu moartea.

„Pentru a nu mai fi lovit, I. Costică a scos dintr-un butoi vin, pe care inculpatul l-a consumat, după care, învelind un băţ cu o bucată de cârpă a încercat să sugrume victima în timp ce-i cerea să se supună unui act sexual oral. Înfricoşat de ameninţările şi de agresivitatea inculpatului, I. Costică a răspuns actului sexual atipic. Pentru infracţiunea de viol, persoana vătămată nu a formulat plângere prealabilă“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal. Lăsat în libertate din lipsă de probe În timpul cercetărilor din dosarul de tâlhărie, procurorii au strâns probe suplimentare într-o altă cauză în care Sima era suspect de omor.În 2012, tânărul l-ar fi sugrumat pe Traian Leuştean, de 73 de ani. Procurorii au precizat că acesta a fost dat dispărut după ce, pe 13 februarie 2012, a venit la Iaşi pentru a participa la judecarea unei cauze civile de la Tribunalul Iaşi. Două săptămâni mai târziu, Leuştean a fost găsit mort într-o locuinţă părăsită din satul Poiana Mănăstirii, pe corpul său fiind urme de violenţă.

„Cu prilejul cercetării la faţa locului, au fost găsite mai multe urme de interes (urme papilare, urme de încălţăminte, urme biologice) care au fost supuse examinãrii şi comparării în cercul de suspecţi. Unul dintre suspecţi a fost şi inculpatul Sima Dumitru Nicolae. În urma continuării urmăririi penale şi suplimentării probatoriului cu noi date, s-a stabilit fără putinţă de tăgadă că Sima Dumitru Nicolae este autorul infracţiunii de omor asupra victimei Leuştean Traian – faptă pe care nu a recunoscut-o. Moartea lui Leuştean Traian a fost violentă, s-a datorat multiplelor traumatisme de la nivelul capului şi toracelui, produse prin lovire activă cu obiecte contondente, comprimare toracică şi comprimarea formaţiunilor gâtului cu un obiect moale“, au precizat procurorii ieşeni. La momentul respectiv, Sima era principalul suspect al crimei, însă probele nu au fost suficiente pentru a-l incrimina. Tânărul a fost prezentat instanţei de judecată, însă solicitarea de arestare a fost respinsă, iar Sima, lăsat în libertate.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*