Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Aurul i-a purtat ghinion unui administrator de casă de amanet din Iaşi! Vezi ce a păţit din cauza bijuteriilor

Administratorul unei case de amanet din Iaşi a fost sancţionat în urma unui control al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor pentru că deţinea în casa de amanet un inel şi o pereche de cercei, care valorau 1000 de lei, fără niciun marcaj.
Astfel, SC Credit Broker SRL a fost sancţionată contravenţional cu amenda de 3.000 lei, iar bijuteriile au fost confiscate. În plus, activitatea casei de amanet a fost suspendată pe o perioadă de o lună de zile.

Nemulţumit de această sancţiune, administratorul firmei, Vasile Şmicală, a mers în instanţă şi le-a povestit judecătorilor că acele bijuterii nu se găseau la comercializare, ci erau pregătite pentru a fi duse la marcat, iar sancţiunea aplicată este nedreaptă şi tendenţioasă. Judecătoria Iaşi i-a dat dreptate administratorului, însă în faţa instanţei de recurs, Vasile Şmicală nu a mai avut scăpare. Simpla sa declaraţie, în lipsa unor alte probe, nu a dus la anularea procesului verbal.

„Litigiul la care faceţi referire este finalizat în favoarea instituţiei noastre, fiind confirmată astfel legalitatea şi temeinicia procesului – verbal de constatare a contravenţiei. Bunurile ridicate de noi la momentul controlului au fost depuse la data respectivă la Trezoreria Iaşi, iar conform cadrului legal, acestea intră în proprietatea statului”, a declarat comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord Est, Marian Grigoraş.

Lăsați un comentariu

*