Mai mulţi botoşăneni au mâncat peste măsură din bucatele pregătite pentru masa de Crăciun şi au ajuns la spital. Ca în fiecare an, friptura, preparatele din porc, sarmalele, cozonacul le-au pus mari probleme botoşănenilor care nu au ştiut când să se oprească. Zeci de persoane s-au prezentat la Urgenţă cu colici biliare sau aritmii, provocate de excesul alimentar. Au fost, însă, şi pacienţi aduşi în comă alcoolică.
Pentru că prezentările din noaptea de joi spre vineri au fost atât de multe, unul din medicii de la Unitate de Primire Urgenţe a fost nevoit să-şi prelungească programul de lucru.
“Au fost foarte multe prezentări, majoritatea datorate abuzului de alimente şi a consumului de băuturi alcoolice. Pentru că nu au reuşit să facă faţă prezentărilor, un medic a trebuit să stea 48 de ore la lucru“, a declarat Ioan Asaftei, director îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean.