Sâmbătă 14 Septembrie 2024, Actualizat acum 257 zile 12:00 am

 

Religia – adevarata credință se învață sau se simte?

libraria-maranatha_12Când vine vorba despre religie, deseori subiectele de discuţie se opresc brusc. Fiecare crede sau nu ȋntr-o putere divină, dar acolo se rezumă informaţiile. Pe parcursul istoriei, religia a avut de spus un cuvânt important pentru popor, aceasta fiind considerată de multe ori liantul dintre firea omenească şi ȋnclinarea spre spiritual.

În fond, definiția religiei este încercarea omului de a se conecta la partea spirituală, la divinitate mai precis. Tot ceea ce crede omul are valoare ȋn acest sens şi se aplică incontestabil ȋn activităţile zilnice. Părerile sunt împărțite când vine vorba despre acest domeniu, însă cei care propovăduiesc cuvântul Domnului se orientează spre inducerea acelei stări în care simți ceea ce crezi.

Creștinismul are o istorie bogată și dogmele acesteia sunt uneori dificil de înțeles. Învățăturile creștine din perioada copilăriei sunt asimilate ca atare. În inocența copilărească nu încape loc de îndoială sau dubii în ceea ce privește credința. De aceea, chiar și în Biblie este scris că Împărăția Cerurilor ajung doar cei care sunt copii sau ajung să fie din nou copii prin comportament.

Dacă analizăm lucrurile din perspectiva unui copil, acesta învață la școală sau la Biserică tainele credinței, însă întipărite rămân acele istorioare morale adaptate pe înțelesul lor. Să spunem că Biblia prezintă o lectură dificilă de parcurs. Pentru acest lucru, Vladimir Pustan a publicat diverse cărți explicative ce orientează credincioșii spre calea adevărată.

Totuși, nu se poate spune că educația creștină este pur teoretică. Este de la sine înțeles că sunt implicate și simțurile, deoarece nu se poate trece peste baza acestor sfaturi transmise încă de la începutul creștinismului. Astfel, se poate spune că o credință adevărată este completată de dedicare spirituală, dar și de învățături ce ghidează pașii fiecărui credincios.

Religia se învață și credința se trăiește – sfaturi din cărțile Vladimir Puștan

Aceste aspecte sunt luate în general la comun. Religia se poate învăța în școli și înca de cand începem să vorbim practic. Aceste învățături stau în mâinile părinților și ce părere au aceștia despre partea spirituală. Credința, în schimb este o noțiune diferită ce se manifestă în diverse forme, în funcție de nivelul alocat dedicării spirituale.

  • Religia

Deseori se remarcă o trecere bruscă de la ceea ce sunt copiii învățați, la ce devin odată cu trecerea anilor. Discrepanțele în comportament revin mai multor factori precum cei sociali – anturaje, caracterul sceptic ce se formează treptat și alte motive asemănătoare.

Din acest motiv religia fără credință nu reprezintă întregul specific creștin sau cel puțin așa spun învățații care transmit cuvintele Domnului.

  • Credința

În religia creștină, credința înseamnă în primul rând dragoste. Acestea sunt relatări în cărțile lui Vladimir Puștan, regăsite în catalogul librăriei online Maranatha.ro. Acestea sunt ca o rețetă pentru minte și suflet cu acces facil.

Linia fină dintre modul de gândire a omului lumesc și cel spiritual poate fi în orice moment spulberată. De aceea pastorul Vladimir Puștan orientează credincioșii spre calea unei credințe puternice, care să nu fie împiedicată de niciun aspect lumesc efemer.

În cărțile publicate se regăsesc fragmente din sufletul unei persoane ce cunoaște însemnătatea credinței adevărate bazată pe învățături religioase explicate pe înțelesul tuturor. Pe Maranatha.ro, doritorii se pot regăsi în titlurile diverse prezentate, fiind o poartă spre menținerea liniștei interioare.

Lăsați un comentariu

*