Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Drama femeii din Franţa care a fost găsită flămândă şi înfrigurată la Neamţ. Vezi prin ce a trecut!

frantuzoaica1 (2)Povestea femeii de 31 de ani care a fost găsită, în urmă cu câteva zile, sub un viaduct din Piatra Neamţ este una cu adevărat dramatică. Franţuzoaica susţine că a plecat din Franţa după ce, din cauza lipsei banilor, nu a mai putut plăti chiria apartamentului în care crescuse şi a fost dată afară. Deşi a absolvit facultatea de administraţie, femeia nu a reuşit să îşi găsească de muncă. A lucrat prea puţin în administraţie, ca secretară, dar şi pe alte posturi unde a mai reuşit să câştige un ban, dar niciodată nu a găsit un contract continuu.  Aşa că a luat calea străinătăţii, sperând că îşi va găsi mai uşor de muncă.

A mers în Cehoslovacia, Bulgaria şi apoi în România. Povesteşte că a stat în Praga  o lună de zile, dar n-a găsit nimic de lucru. A cerut de mâncare de la oamenii de pe stradă, apoi a mers la Budapesta, unde, de asemenea, nu a reuşit să facă rost de o slujbă pentru a avea măcar o lingură de mâncare şi apoi a ajuns în România. La Arad a stat o lună de zile la o fundaţie unde a avut grijă de copii. Acolo a cunoscut o femeie care mergea să viziteze mănăstirile şi a început să meargă cu ea, la Cluj, la Oradea, la Dej, la Baia Mare. A ajuns apoi la Poiana Largului, a dormit în stradă până a găsit-o un poliţist, care  a dus-o la Mănăstirea Petru Vodă.

frantuzoaica1
La mănăstire nu i-a plăcut mâncarea şi a decis să plece de acolo. S-a dus la viaduct, dar acolo a îngheţat din cauza frigului şi a fost găsită de poliţişti nemâncată şi aproape în stare de hipotermie. Chiar şi aşa, franţuzoaica recunoaşte că cel mai greu moment al vieţii sale de până acum a fost în Franţa, când, timp de o lună de zile nu a avut ce mânca şi a băut doar apă. A ajuns apoi la spital, unde a mâncat câte puţin şi şi-a revenit.
Femeia vorbeşte calm şi cu resemnare de cele prin care a trecut. Susţine că nu ar fi plecat din Franţa dacă ar fi avut un serviciu. Părinţii i-au murit, iar alte rude nu are. În plus, nici prieteni nu a prea avut. Spune că vrea să rămână la Piatra Neamţ dacă se poate, vrea să rămână în România.like-facebook

Dintre toate ţările, aici am fost lăsată să stau, am fost cazată să dorm şi mi s-a dat să mănânc cel mai mult timp”, a declarat femeia.

Franţuzoaica susţine că poate să lucreze orice, chiar şi să facă menaj numai să aibă din ce trăi. Acum ea este sub protecţie socială şi primeşte consiliere pentru a-şi găsi un loc de muncă în ţara noastră.

„ Ca orice om din Uniunea Europeană trebuie să fie protejată, să aibă parte de securitate, adăpost, hrana. Nu suntem într-o junglă. Persoana în cauză decide locul de şedere”,  a declarat reprezentantul Serviciului de Protecţie Socială Piatra Neamţ, Maria Bengoi.

Femeia a fost găsită, marţi, flămândă şi înfrigurată pe malul Lacului Izvorul Muntelui, sub Viaduct, în judeţul Neamţ. Ea a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean, unde medicii au descoperit că franţuzoaica este deshidratată şi suferea de o uşoară hipotermie.

Lăsați un comentariu

*