Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Fost mare fotbalist al României, dat în judecată la Tribunalul Botoşani. Vezi pentru ce!

Ionel-ganeaUn mare fotbalist al României, care a participat, alături de naţională la Campionatul European din 2000, a fost dat în judecată la Tribunalul Botoşani de reprezentanţii unei echipe de fotbal, unde a activat ca antrenor.

Este vorba de Ionel Ganea, care, după ce s-a lăsat de fotbal, s-a apucat de antrenorat.

Potrivit unor surse neoficiale, acţiunea a fost introdusă în instanţă de firma A&A Consultans IPURL ce este administratorul judiciar al clubului Universitatea Cluj, împotriva fostului antrenor al echipei, Ionel Viorel Ganea.

like-facebookReprezentanţii administratorului judiciar solicită obligarea fostului mare fotbalist la restituirea unor sume pe care le-ar fi primit, fără drept, în perioada când a antrenat echipa ardeleană, respectiv iulie-septembrie 2013.

Astfel, fostului antrenor i se cer 52.000 de euro, reprezentând chiria plătită de club pentru locuinţa unde acesta a stat în perioada cât a antrenat echipa, respectiv 40.000 de euro, precum şi salariile primite fără drept în lunile octombrie şi noiembrie 2013, 12.000 de euro, perioadă când el nu mai antrena echipa.

Reprezentanţii clubului susţin că, în luna septembrie anul trecut, comitetul creditorilor, format după ce clubul a intrat în insolvenţă, nu a mai fost de acord cu pretenţiile financiare ale antrenorului, solicitând renegocierea contractului în sensul reducerii salariului de la 4.000 de euro pe lună la 2.000 de euro pe lună, precum şi a contravaorii chiriei, noul cuantum fiind de doar 400 de euro pe lună.

Ganea a fost înştiinţat de administratorul judiciar de decizia creditorilor, însă nu a răspuns, motiv pentru care, clubul, la 30 septembrie 2013, a notificat FRF privind denunţarea unilaterală a contractului cu antrenorul.

Tehnicianul a contestat decizia spunând că administratorul special, Florin Walter, trebuia să ia decizia demiterii sale şi nu administratorul judiciar, iar demiterea sa a venit ca urmare a unei hărţuiri psihologice. Mai mult decât atât, acesta susţine că în timp ce el era antrenor, conducerea clubului l-a contactat pe Marius Stan.

În acelaşi timp, judecătorii Tribunalului Botoşani trebuie să judece şi dosarul insolvenţei clubului Univeristatea Cluj, dosar ce a ajuns la Botoşani printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ganea, care a avut 45 de selecţii la naţională, a evoluat, printre altele, la Rapid sau Dinamo Bucureşti, dar şi la VfB Stuttgart, Bursaspor Wolverhampton.

Lăsați un comentariu

*