Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Percheziţii la Neamţ la suspecţi de trafic de persoane şi spălare de bani

perchezitii1 (1)Percheziţii, luni, în judeţul Neamţ, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi de minori şi spălare de bani. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Galaţi, Neamţ şi Brăila la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori şi spălare de bani.

like-facebookMembrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, începând cu anul 2011, ar fi acţionat prin intermediul unui salon de masaj, care funcţiona sub paravanul unor societăţi comerciale de prestări servicii de întreţinere corporală. În realitate, cadrul salonului, membrii grupării ar fi exploatat sexual mai multe tinere, multe dintre acestea minore.

Din cercetările efectuate a reieşit că victimele ar fi fost exploatate sexual, contra unor importante sume de bani, o mică parte din acestea ajungând în posesia victimelor.  În urma probatoriului administrat, cinci dintre membrii grupării infracţionale au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de  minori.Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi vor solicita Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a celor cinci persoane, pentru 30 de zile. La activităţi au participat şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI şi al Serviciului Român de Informaţii.

 

Lăsați un comentariu

*