Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

ANI cere revocarea din funcţie a unui deputat din Iaşi

Agenția Naţională de Integritate (ANI) solicită revocarea din funcţie a deputatului PSD, Constantin Adăscăliţei. Inspectorii de integritate au trimis Camerei Deputaților raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului, rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Agenția Națională de Integritate a constatat la 15 iunie 2012 faptul că Constantin Adăscăliţei, Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Iași, la data finalizării raportului de evaluare, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât societatea comercială la care acesta era asociat a încheiat un contract în cuantum de 3.354 Lei cu o societate comercială al cărei unic acționar era C.J. Iași, încălcând, astfel, prevederile art. 90 din Legea nr. 161/2003.

Raportul de evaluare prin care Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a fostului consilier județean, în prezent, deputat, se regăsește pe pagina de Internet a instituției, la secțiunea „Rapoarte de evaluare rămase definitive”.

Potrivit art. 25, alin. 3 din Legea nr. 176/2010, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate […] constituie temei pentru eliberarea din funcţie”. Persoana eliberată sau destituită din funcţie sau faţă de care s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă, sau a încetării de drept a mandatului.

 

Lăsați un comentariu

*