Talentul lui e unic. Unii ar spune că pensonul său lasă tuşe de geniu. Alţii l-au sfătuit chiar, întrucât atunci avea numai 7 ani, să uite tot ce ştie, pentru a-l învăţa “maeştri” căzuţi în anonimat. El este sigur că va reuşi astfel încât numele lui, David Alexandru să şadă mult şi frumos pe simezele marilor galerii de artă de pe mapamond.
Modest şi nu prea vorbăreţ, David Alexandru este elev acum în clasa a doua şi a primit din nou, o recunoaştere a talentului său. Trei premii I, la cel mai important concurs online de pictură, organizat în India, pentru copiii cu vârste între 6 şi 14 ani.
Prima lui lucrare în ulei, “Veşnicie”, “Copaci necuvântători”, picturăn în tempera şi “Calmul naturii”, toate obţinând premiul I. Cele trei diplome i-au determiant pe indieni să-l supranumească pe David “star artist”.
Nici americanii nu au rămas indiferenţi, acordându-i premiul al II-lea, în această vară, pentru pictura intitulată “Bărcile”. Tabloul este şi primul lui desen vândut pentru “o sumă frumuşică, dar confidenţială”, cum spune mama lui David, în euro. De altfel, Galeria Internaţională Saatchi din Londra i-a oferit posibilitatea micului pictor din Iaşi să-şi expună tablourile, pentru vânzare, printre mari artişti contemporani, pe site-ul instituţiei. Cu o singură condiţie: niciun tablou nu poate fi vîndut cu mai puţin de 100 de dolari. Aceeaşi galerie l-a numit în primăvara acestui an pe David ca fiind cel mai mic artist excepţional, dintre 13.000 de participanţi la un concus internaţional.
Talentul lui nu i se pare deloc ieşit din comun şi vorbeşte cu mare uşurinţă despre ce simte când pictează: fericire. „Mi-am format semnătura încă de anul trecut. Şi nu pot să spun punctul pe i, când scriu cu pensonul David, pentru că aşa fac toţi artiştii mari, nu pun puncte în nume.”, mărturiseşte şcolarul de clasa a II-a. Pasionat şi de karate, istorie şi literatură, micul pictor de la Iaşi spune că dacă le-ar îmbina pe toateîn pictură, ar fi cel mai frumos vis al său.
talentul l-am descoperit din întâmplare, după ce a reprodus „Cap de fetiţă”, tabloul lui Tonitza. De atunci am început să căutăm profesori care să-l instruiască. Toţi au spus că e prea mic pentru a lua lecţii de pictură, iar cineva chiar i-a recomandat lui David să uite tot dacă vrea să ia lecţii de la el. Până la urmă am descoperit-o pe Daniela Ungureanu, de la Palatul Copiilor, care are foarte mare încredere în Alexandru.”, spune Valerica Alexandru, mama şi cea mai mare susţinătoare a micului artist.
Ultima lui expoziţie, dintr-un şir de 3, se află în turnul Golia din Iaşi. Tablourile lui vor sta pe simezele de aici până la sfârşitul anului. Evenimentul cel mai aşteptat este expoziţia de la Washington, din primăvara anului viitor. Dan Cumpătă, celebru deja pe continentul american şi stabilit acolo de zeci de ani, va expune împreună cu David.