Sâmbătă 21 Septembrie 2024, Actualizat acum 264 zile 12:00 am

 

Consilierul lui Victor Ponta şi şeful Colegiului Medicilor, ambii din Iaşi, sunt cercetaţi penal pentru conflict de interese

Două dintre cele mai importante figuri ale sănătăţii româneşti, Vasile Astărăstoae şi Vasile Cepoi, ambii din Iaşi, au dosare penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi fiind cercetaţi pentru conflict de interese.

În cazul lui Astărăstoae, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, surse judiciare au afirmat pentru “Adevărul” că ancheta este aproape de finalizare, împotriva profesorului fiind deja începută urmărirea penală.    “În acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru infracţiunile de conflict de interese şi abuz în serviciu”, a confirmat, pentru “Adevărul”, procurorul Adina Bocai, purtător de cuvânt al Parchetului ieşean. Bocai a mai menţionat că dosarul ce îl vizează pe Vasile Cepoi se află încă în faza actelor premergătoare, împotriva sa nefiind începută urmărirea penală. În prezent, fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi este consilier al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme de sănătate.
Citeste mai mult: adev.ro/mu0zyk

Lăsați un comentariu

*