Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Un bărbat din Iaşi susţine că o aplicaţie de pe telefon i-a „mâncat” 20 de EURO

talking-tom-cat-my-talking-tomCu pisica la OPC. Mai in gluma, mai in serios, un barbat din Iasi s-a plans autoritatilor dupa ce fetita lui s-a jucat cu o aplicatie extrem de populara, numita ”Talking Tom”.

Problema este ca tatal s-a trezit in final ca micuta a cheltuit aproape 20 de euro, fara sa primeasca vreun avertisment pe telefon si fara sa i se ceara o parola, cum ar fi fost normal.

Simpatica pisica vorbitoare poate fi spalata, hranita si imbracata. Unele dintre accesorii costa, insa. Asa s-a intamplat si in acest caz. Cand a realizat ca este bun de plata, tatal copilei a facut reclamatie: „Fetita mea a reusit sa cumpere banuti virtuali in valoare de 19,99 euro fara a se solicita un cod de acces sau sa treaca printr-o modalitate de confirmare a comenzii. In cadrul contului Microsoft, nu se regaseste o modalitate de solicitare a anularii tranzactiei. Doresc sa renunt la aceasta tranzactie si doresc returnarea sumei de 19,99 euro in termenul legal„.

Reclamatia este in cercetare, inca nu am finalizat. Asteptam punctul de vedere al operatorului economic. Nu am mai avut astfel de plangeri, este in premiera„, declara Dana Darie, comisar OPC Iasi.

Sistemele Android si IOS ii cer utilizatorului datele de autentificare in momentul instalarii unei aplicatii care nu este gratuita sau daca face noi achizitii in cadrul aplicatiilor. Dar trebuie sa fiti atenti, pentru ca pe iPhone si iPad nu vi se solicita parola timp de 15 minute de la ultima achizitie. Suficient timp pentru un copil de 3 ani sa goleasca un cont de salariu. Puteti impiedica asta din setari, la ‘activare restrictii’ si setati aici ‘imediat’, ca sa va ceara parola de fiecare data.

Pe Windows Phone, de la Microsoft, trebuie sa setati un ‘pin’, pe care sa nu il vada cel mic. In plus, exista o functie speciala, Kids Corner, unde copiii au acces doar la jocuri si aplicatii pentru ei si nu au voie sa faca plati.

Pe de alta parte, numai anul trecut unul dintre gigantii IT a restituit 32 de milioane de dolari parintilor ai caror copii au facut cumparaturi de unii singuri.

Sursa: stirileprotv.ro

Lăsați un comentariu

*