Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui, condamnat la închisoare

Mircea Stănişteanu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Vaslui a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare după ce, în toamna anului trecut, a provocat un accident de circulaţie şi a fugit de la locul faptei, iar poliţiştii l-au găsit conducând în comă alcoolică.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii vasluieni, pe 7 septembrie 2012, Mircea Stănişteanu a pierdut controlul volanului maşinii sale aproape de o trecere de pietoni din apropierea liceului „Emil Racoviţă“, a intrat pe constransens şi s-a tamponat frontal cu o altă maşină condusă de o femeie. Acesta a fugit imediat de la locul accidentului, fiind prins de poliţiştii de la rutieră după câteva minute.

El a fost transportat la spital, după ce a refuzat să sufle în aparatul alcooltest, iar în urma analizelor de laborator s-a constatat că avea o alcolemie de 2,4 la mie.
Judecători vasluieni au dispus condamnarea acestuia la şase luni de închisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi alte şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de părăsire a locului accidentului.
Cum cele două infracţiuni sunt concurente, judecătorii au mai dispus contopirea acestora, rezultând o pedeapsă de şase luni de închisoare, pe care însă Mircea Stănişteanu nu o va executa, instanţa dispunând suspendarea condiţionată a acesteia.

Preşedintele AJF Vaslui va avea un termen de încercare de doi ani şi şase luni, perioadă în care dacă va comite o nouă infracţiuni riscă revocarea beneficiului suspendării condiţionate. Stănişteanu a fost obligat şi la plata cheltuielilor de judecată, stabilite în cuantumul sumei de 250 lei. Sentinţa pronunţată de Judecătoria Vaslui nu este definitivă, preşedintele AJF Vaslui având la dispoziţie 10 zile pentru a declara recurs.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*