Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Iaşi: Dare de mită în Vama Sculeni

vama-sculeniO femeie în vârstă de 60 de ani a fost reţinută, luni seară, în Punctul de Trecere a Frontierei de la Sculeni, după ce a încercat să dea mită unor poliţişti de frontieră. Femeia, cetăţean al Republicii Moldova, vroia să intre în România cu un autocar ce efectua curse regulate pe relaţia Chişinău – Iaşi.

Ala B. intenţiona să ajungă în Iaşi la fiica sa, ulterior urmând să meargă în Polonia, deoarece avea un contract de muncă.

Având suspiciuni cu privire la scopul declarat poliţistul de frontieră i-a adus la cunoştinţă Alei B. faptul că vor efectua verificări specifice. În acel moment femeia i-a oferit suma de 50 de euro, drept mită, pentru a-i permite continuarea călătoriei, fără a mai fi efectuate alte verificări.

Poliţistul de frontieră a refuzat banii şi i-a adus la cunoştinţă că fapta  sa  reprezintă infracţiunea de dare de mită şi se pedepseşte de lege. Persoana a fost condusă în spaţiul destinat efectuarii verificărilor, iar pe timpul  interviului aceasta a scos din geantă o bancnotă de 50 euro pe care a pus-o pe masă, insistând să i se permită intrarea în România. Poliţistul de frontieră a refuzat banii şi i-a mai adus încă o dată la cunoştinţă că fapta  sa  reprezintă infracţiunea de dare de mită şi se pedepseşte de lege”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Mihaela Denis Lazăr.

Poliţiştii au anunţat conducerea ITPF Iaşi, care a sesizat D.G.A.– Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, autoritatea delegată să efectueze cercetări în cauză.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi împreună cu lucrători D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi s-au deplasat la faţa locului, iar în timpul cercetărilor persoana în cauză a recunoscut că a oferit suma de 50 de euro poliţiştilor de frontieră aflaţi la control pentru ca aceştia să nu-şi îndeplinească atribuţiile conferite de lege şi pentru a i se permite continuarea călătoriei.

 Alei B.  i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Lăsați un comentariu

*