Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Fost concurent de la «Vocea României» vinde haine în Iași, în magazinul soției sale

A fost una dintre cele mai excentrice prezențe din primul sezon al emisiunii ”Vocea României”, însă nu consideră că este celebru, ci doar ”puțin cunoscut”.

Iulian Canaf s-a întors la viața lui obișnuită, din Iași, unde vinde haine și încălțăminte în magazinul soției sale dintr-un cartier muncitoresc. Chiar și la doi ani după participarea la ”Vocea României”, bărbatul este recunoscut de clienți și i se cer autografe.

Acum mi se întâmpla rar să mi se ceară autograf, dar înainte se întâmpla destul de des. Mi-a făcut bine vocea României. Nu pot să am o definiție a celebrității, nu sunt celebru. Poate sunt puțin cunoscut, dar doar puțin”, a mărturisit Iulian Canaf, pentru emisiunea ”Happy Hour”, de la Pro TV.

Chiar dacă a ajuns ”cunoscut” în toată țara, Iulian Canaf a rămas același individ modest, care nu pune preț pe valorile materiale. Locuiește la socrii lui, împreună cu soția și cu cei doi copii, unde împarte spațiul și cu cumnatul său.

Nici nu-mi trebuie. Stau la soacra mea, când mă supăr mă duc la mama”, glumește, Canaf, care adaugă că este totuși bogat.

Sunt un om foarte bogat, am doi copii, am două chitare. Dacă aș avea bani, aș fi rău, coleric”, a mai spus artistul.

Loredana: «Chiar dacă nu a câștigat marele trofeu, el este un câștigător»

Chiar dacă au trecut doi ani de la participarea lui la ”Vocea României”, Loredana își amintește și acum cu plăcere de Iulian Canaf, despre care spune că deși nu a câștigat marele trofeu, el este un învingător.
Este un copil mare. Nu s-a schimbat deloc, a rămas cu inocența aia foarte importantă pentru un artist. El crede în muzică. Pentru el muzica este ca o religie. Chiar dacă nu a câștigat marele trofeu, el este un câștigător. Este unul dintre puținii participanți la Vocea României care este foarte apreciat de public. Are mereu concerte și este plecat mereu în turneu în țară”, a spus Loredana.

A luat BAC-ul la 26 de ani
Unul dintre cei mai admiraţi, dar şi contestaţi dintre concurenţii de la “Vocea României”, Iulian Canaf, nu a stat nicicând pe roze. El a povestit în urmă cu doi ani, într-un interviu acordat ziarului ”Evenimentului Zilei” că a plecat în lume, la 16 ani, ca să-şi câştige o pâine.

Concurentul, care s-a aflat în echipa Loredanei, a trecut prin multe în viaţă şi a învăţat repede din greşeli. A plecat din ţară la 16 ani, cu banii dintr-o bursă şcolară, împreună cu ”aproape tot cartierul”, în Iugoslavia, dar cum erau prea tineri ca să se poată angaja, s-au întors acasă.

Era şi în preajma Paştelui, ne gândeam la mâncarea de acasă, la ouă şi cozonaci, aşa că am decis că tot la noi în ţară e mai bine. A fost o adevărată aventură, eram un Tom Sawyer al lui Mark Twain. A fost o nebunie, eram mulţi prieteni în căutarea unei aventuri, însă nu a durat foarte mult”, a spus Canaf.

El a întrerupt şcoala atunci, dar a reluat-o, totuşi. “Am luat bacalaureatul la 26 de ani”, şi-a amintit fostul concurent de la ”Vocea României”.

Iulian a cântat prima oară într-un bar de jazz, din Iaşi, şi atunci a înţeles că asta vrea să facă.

Am cântat foarte mult pe afară. Verile am fost mai mult plecat. Am cântat în Grecia, în Santorini, dar şi în Germania, ocazional”, a spus Canaf, adăugând că în ţară a cântat cam peste tot.

Sursa: Libertatea

Lăsați un comentariu

*