Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Bacău: Marş împotriva drogurilor pe străzi

Peste 1000 de elevi ai şcolilor din Bacău au mărşăluit, joi, pe străzi în ciuda vremii foarte urâte. Aceştia s-au adunat în Parcul Catedralei şi, însoţiţi de poliţişti şi jandarmi, au mărşăluit împotriva drogurilor. Participanţii au purtat măşti, pentru a sublinia ideea că în faţa drogurilor nu există diferenţe de gen, culoare sau statut social.
Marşul s-a desfăşurat pe traseul Parcul Catedralei – Str. Nicolae Bălcescu – Calea Mărăşeşti – Parcul Cancicov.

Problema consumului şi traficului de droguri constituie o preocupare de actualitate pentru toţi actorii sociali, complexitatea acesteia, caracterul multidimensional şi caracteristicile de dinamism şi schimbare generând deseori dificultăţi în încercarea unei abordări eficiente”, a declarat Marta Butnaru, coordonator în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău.

Marşul a fost organizat de Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire , Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Prevenirea Adicției și Comportamentului Adictiv (APACA).

Lăsați un comentariu

*