Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Primii salariaţi din spitalele din Botoşani care primesc înapoi banii luaţi de Boc

Un sindicat din Botoşani a reuşit să câştige în instanţă procesul declanşat ca urmare a tăierii, de către Guvernul Boc, cu 25% a salariilor. Angajaţii Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe din municipiul Botoşani au intrat, luni, în posesia banilor pierdut în perioada iulie- decembrie 2010.

Procesul a fost intentat în luna noiembrie 2010 de către Sindicatul Sanitas- Spitalul de Recuperare Sfântul Gheorghe Botoşani în numele celor 128 de membri de sindicat. Sindicaliştii au avut câştig de cauză pentru prima dată în luna octombrie 2011, însă a urmat apoi o serie de recursuri şi acţiuni de revizuire, pentru ca punctul final al procesului să aibă loc în vara anului trecut.

Au urmat trei cereri de executare, pentru ca, în final, pe 27 martire, conducerea Spitalului, reprezentată prin managerul Gabriela Varzari, să anunţe plata eşalonată a sumelor câştigate în instanţă.

Luni, cei 128 de salariaţi membri ai Sindicatului Sanitas au primit 7,5% din sumă, ceea ce înseamnă 29.672 lei, urmând ca, până la finalul anului, să primească încă 7,5 %, iar în 2014 25%. Direferenţele de 25% şi 35%  vor fi achitate în 2015 şi 2016.

Ledica Baetu- lider sindical Spitalul de Recuperare Sfantul Gheorghe Botosani Ledica Baetu- lider sindical Spitalul de Recuperare Sfantul Gheorghe Botosani

A fost un proces greu, dar ne bucurăm că suntem primii salariaţi din ţară, din sectorul sanitar, care câştigă un astfel de proces şi intră efectiv în posesia banilor. Pentru membrii noştri de sindicat orice sumă este binevenită”, a declarat liderul sindical Ledica Băetu.

Banii cuveniţi salariaţilor sunt actualizaţi cu rata inflaţiei.

Lăsați un comentariu

*