Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Vaslui: Credincioşi scoşi cu mascaţii din biserică, în Postul Paştelui

Sute de credincioşi din localitatea Bozia au fost scoşi, vineri, de mascaţi din biserică după ce oamenii intraseră pentru a-l susţine pe preotul caterisit de Episcopia Huşilor. Credincioşii refuză ca preotul lor să plece şi nu au părăsit Casa Domnului decât atunci când jandarmii au folosit forţa pentru a-i scoate.

 „Ne-au lovit ca pe animale şi ne-au alungat din biserică. Noi am construit biserica alături de părintele şi acum vor să-l dea afară. Nu se poate aşa ceva. Suntem bătrâni, bolnavi, nu vem unde să ne plângem morţii şi unde să ne rugăm în Postul Paştelui. Am ajuns să ne scoată cu puştile din biserica pe care noi am construit-o”, a declarat una dintre  femeile participante la scandal.

Vă reamintim că problemele în parohia Bozia au început în anul 2012 când preotul din localitate,  şi-a cerut alături de un coleg de la Sărăţeni, Dumitru Ţurcanu, drepturile salariale în instanţă. Ulterior, cei doi preoţi au fost caterisiţi.
Cei doi sunt acuzaţi de neglijenţă sau neascultare până la calomnierea şi acuzarea neîntemeiată a clericilor şi superiorilor bisericii.

Vaslui: Preot evacuat din biserică cu zeci de poliţişti şi jandarmi

Lăsați un comentariu

*