Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Un preot din Botoşani devine preotul bolnavilor din Iaşi

Un preot din Botoşani a devenit preotul tuturor bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a luat nota cea mai mare la concurs organizat pe 15 aprilie de Arhiepiscopia Iaşilor la care s-au înscris alţi 18 preoţi. Preotul Daniel Dascălu va ocupa postul de preot misionar de caritate la Spitalul Clinic Sfântul Spiridon, ca urmare a obţinerii notei de 9.49 la examen (în condiţiile în care al doilea candidat a obţinu 8.84).

Preotul botoşănean a primit, marţi, cu prilejul Sfântului Gheorghe, de la ÎPS Teofan, rangul de iconom stavrofor (rang onorific bisericesc care se conferă preoţilor cu o activitate pastorală excepţională de către episcopul eparhiot).

După ce a absolvit , în 1999, Facultatea de Teologie D. Stăniloae din cadrul Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, Daniel Dascălu, în vârstă de 39 de ani, a debutat ca profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sf. Gheorghe” din Botoşani. În perioada 2002- 2007 a fost preot la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Răchiţi, iar în 2007 a devenit preot misionar de caritate la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani.

În 2009, a devenit paroh al Parohiei Ortodoxe Române “Naşterea Maicii Domnului” din Copenhaga- Danemarca.

Potrivit CV-ului său, Daniel Dascălu a urmat, între anii 1990 – 1995,  Seminarul Teologic Liceal “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, iar în 1999 obţine licenţa în Teologie Pastorală la Facultatea de Teologie “D. Staniloae” Iaşi. A urmat în 2000 un master în teologie la aceeaşi facultate, iar în 2005 a absolvit masterul în Drept canonic şi instituţii europerne la Facultatea de Drept a Universităţii “Ovidius” din Constanţa.

În perioada 2006- 2007 a urmat Şcoala doctorală la catedra Istoria şi Filosofia Religiilor, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “D. Staniloae” Iaşi, devenind, în 2011, doctor în teologie.

Lăsați un comentariu

*