Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Amenzi de peste jumătate de miliard de lei vechi date de inspectorii ITM angajatorilor din judeţul Vaslui

Munca la negru, lucrul la înălţime fără asigurare sau lipsa instructajelor, sunt câteva din fenomenele greu de stârpit, încă, printre angajatorii din judeţul Vaslui, iar asta o recunosc şi cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Raportul întocmit de ITM Vaslui pe luna aprilie scoate la iveală nenumărate nereguli de care angajatorii din judeţ se folosesc lunar, în ciuda amenzilor primite anterior. Inspectorii de muncă au efectuat un număr de 107 controale tematice privind securitatea şi sănătatea în muncă, cele mai mari probleme înregistrându-se în domeniul construcţiilor.

„Au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, din care 12 amenzi în valoare totală de 53.000 de lei“, a declarat Aniela Adimi, inspector ITM Vaslui.  

Cele mai frecvente abateri în domeniul construcţiilor sunt: lipsa echipamentelor de protecţie pentru lucru la înălţime,  lipsa examenelor medicale ale salariaţilor care muncesc la înălţime, lipsa instructajelor privind protecţia muncii şi imposibilitatea de a face instructajul din lipsă de personal calificat şi a materialelor necesare. 

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*