Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Suceava: Miting la Prefectură! Sute de salariaţi Termica şi-au strigat nemulţumirile

Protest de amploare, marţi, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava. Peste 150 de salariati ai Termica, care urmează să fie disponibilizaţi, s-au strâns şi şi-au spus of-ul. Oamenii au provocat o larmă de nedescris, cu vuvuzele, fluiere şi nenumărate pancarte pe care au scris diverse mesaje:  „Decapitalizare=Faliment=Frig în case”, „Toate promisiunile se dau la televizor! Mincinoşilor!” sau „Voi aţi tras tunuri/Noi am rămas pe drumuri”, „Oltchim=Termica Suceava”.

Mitingul a durat două ore, iar pentru zilele următoare oamenii nu mai au autorizaţie de protest, însă chiar şi aşa aceştia ameninţă că vor ieşi din nou în stradă.

Angajaţii SC Termica SA Suceava sunt nemulţumiţi că Guvernul nu a aprobat Hotărârea prin care să se completeze veniturile ajutorului de şomaj până la suma de 1.539 de lei/lună, act normativ care este momentan blocat la Ministerul de Finanţe.
În plus, oamenii se tem că salariile compensatorii stipulate în contractul colectiv de muncă nu vor putea fi achitate integral din cauza lipsei banilor.

Lăsați un comentariu

*