Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Un primar din Neamţ a demisionat din cauza „salariului mizer”

După 17 ani neîntrerupţi în fruntea comunei Sagna, Gheorghe Iacob şi-a dat demisia din funcţia de primar, dar şi din cea de membru PDL, încheind astfel socotelile cu administraţia şi politica.

Sătul de problemele de la primărie, Gheorghe Iacob şi-a depus miercuri, 10 iulie, demisia la Prefectura Neamţ. Gestul este motivat de „situaţia dezastruoasă în care se află administraţia publică şi salariul mizer în raport cu responsabilitatea funcţiei“, după cum se menţionează în actul depus la registratură.

Conform declaraţiei de avere, Gheorghe Iacob a câştigat în 2012 din indemnizaţia de primar suma de 23.016 lei, adică aproape 2.000 de lei pe lună. El are de returnat un împrumut contractat în anul 2008 în valoare de 32.000 de euro, scadent în anul 2023.
 
Cu câteva minute înainte, primarul comunei Sagna a depus şi la sediul Partidului Democrat Liberal din Piatra-Neamţ o demisie din calitatea de membru al acestei formaţiuni politice.

Am depus şi la partid şi la Prefectură, dar nu vreau să spun încă de ce. Vreau să am o discuţie cu prefectul, după care voi anunţa care sunt motivele ce m-au determinat să iau această decizie“, a spus Gheorghe Iacob.

Demisia ar urma să intre în vigoare de la 1 august a.c., dată de la care Gheorghe Iacob ar dori să lucreze la o societate din Bacău cu profil vânzarea de îngrăşăminte chimice, care are punct de lucru la Sagna.

Pentru locuitorii comunei Sagna urmează o rundă de alegeri anticipate, în urma cărora va fi desemnat un nou primar.

Vom trimite toate actele necesare şi demisia primarului la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Noi putem recomanda o planificare a etapelor de organizare a alegerilor dar, în aceste cazuri, doar Guvernul României stabileşte datele“, a menţionat prefectul de Neamţ, George Lazăr.

Gheorghe Iacob a fost ales în iunie 2012 în funcţia de primar, pentru al cincilea mandat, având în total 17 ani de când conduce administraţia locală din Sagna, o comună situată în vecinătatea municipiului Roman.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*