Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Bombe la Aeroportul Internaţional Iaşi

Marţi după-amiază, muncitorii care lucrează la pista Aeroportului Internaţional din Iaşi au descoperit mai multe obiecte metalice, asemănătoare unor proiectile. Reprezentanţii Aeroportului au sunat imediat la 112 şi au anunţat că un utilaj care lucra în zona pistei a lovit un obiect metalic. Echipa pirotehnică de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a descoperit că este vorba despre două bombe de aviaţie. În urma săpăturilor, în acestă dimineaţă au fost descoperite alte opt bombe de 150 şi 70 kilograme, de provenienţă germană şi britanică cu ocazia continuării operaţiunile de asanare din zonă.

Specialiştii spun că cele opt bombe conţin o tonă de explozibil, motiv pentru care proiectilele au fost ridicate şi transportate într-un poligon special în vederea distrugerii.

Istoricii confirmă faptul că în actualul perimetru al aeroportului, în timpul celui del-al doilea războimondial a fost un aerodrom militar. Lucrările vor continua doar după ce va fi întreaga zonă va fi verificată în amănunt.

Lăsați un comentariu

*