Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Protest în faţa Tribunalului Botoşani

O familie din Ştefăneşti protestează, joi, în faţa Tribunalului Botoşani cerând urgentarea unor procese care sunt pe rolul instanţei. Cristinel Pungă şi soţia sa au deschis mai multe dosare ce îi vizează pe un fost asociat, Costică Botez şi pe secretarul Primăriei Ştefăneşti, Stelian Neagu. În opinia protestarilor dosarele ar stagna de doi ani pe rolul instanţei, iar ei au ajuns la o situaţie limită.

“Dăcă nu obţinem rezultate prin acest protest intrăm în greva foamei pe termen nelimitat. Vom fi doar doi oameni care vor muri, nu suntem nici primii, nici ultimii”, a declarat Cristinel Pungă.

Procesele celor doi soţi au început în 2011, după ce Cristinel Pungă şi Costică Botez, asociaţi la firma Holdagromax SRL, s-au separat. Cristinel Pungă şi-a înfiinţat o nouă societate Agro Len Stânca cu care lucrează 570 de hectare de teren. Subvenţia pentru terenuri este încasată, de prima societate înfiinţată, litigiile privind anii 2011 şi 2012.

În anchete este implicat şi secretariul Primăriei Ştefăneşti, Stelian Neagu, având în vedere că societăţile figurează cu contracte de arendă încheiate pe aceeaşi suprafaţă.

Costică Botez, este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi evaziune fiscală după ce a falsificat mai multe documente din firmă şi a deturnat fonduri din societate. Secretarul este acuzat de abuz în serviciu.

Lăsați un comentariu

*