Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Botoşani: Contrabandişti de ţigări condamnaţi la 30 de ani de închisoare

Judecătorii Tribunalului au condamnat, marţi, un grup de 17 persoane la 30 de ani de închisoare pentru contrabandă cu ţigări. Astfel 13 dintre inculpaţi au primit o pedeaspă de câte doi ani de închisoare, iar patru inculpaţi au fost condamnaţi la câte un an de închisoare, pedepsele fiind suspendate condiţionat pe o perioadă de patru ani. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Gruparea era condusă de fraţii Valentin şi Florin Bursuc şi acţiona pe teritoriul Ucrainei, cu ajutorul unor cetăţeni din ţara vecină, cât şi pe teritoriul României, prin distribuirea ţigărilor în Botoşani şi Iaşi. Grupul a fost monitorizat de poliţiştii de frontieră din februarie 2011, iar în luna iulie a aceluiaşi an au efectuat deschinderi la 10 dintre inculpaţi, pe care i-au şi reţinut. În timpul descinderilor au utilizat armele din dotare, întrucât şefii grupării erau cu un VW Transporter şi nu au oprit la somaţiile verbale.

În urma percheziţiilor au fost confiscate 21.250 de pachete de ţigări timbrate Moldova şi Ucraina, în valoare de 188.000 de lei şi au fost indisponibilizate patru autovehicule, VW Transporter, Toyota Rav 4,Opel şi  un BMW. Au mai fost confiscate sumele de 2105 euro şi 653 de lei.

Contrabandiştii au fost puşi la plata a 271.565 de lei, reprezentând pagubele produse bugetului statului prin activitatzea infracţională desfăşurată precum şi 9900 de lei cheltuieli judiciare. Anchetatorii au instituit sechestru, până la repararea prejudiciului, pe un apartament din municipiul Botoşani şi pe un imobil, în care funcţionează cabinete medicale, în municipiul Iaşi.

 

Lăsați un comentariu

*