Vineri 20 Septembrie 2024, Actualizat acum 263 zile 12:00 am

 

Suceava: Împuşcături la frontieră! Poliţiştii, pe urmele contrabandiştilor

Focuri de armă la frontieră. Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 16.460 pachete cu ţigări în valoare de aproximativ 165.000 lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras  şase focuri de armă în plan vertical.

Acţiunile poliţiştilor de frontieră suceveni, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, continuă.

Astfel, marţi, 05 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, lucrătorii din cadrul S.P.F Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat (pe raza localităţii Straja) un grup de persoane care transporta mai multe colete, de la linia de frontieră spre  interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor şi deoarece acestea nu s-au supus, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi împădurit au fugit în direcţii diferite.

În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea cetăţeanului român, S. Laurenţiu, de 19 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Totodată, la faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri ce conţineau 16.460 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 164.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar S. Laurenţiu este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală  a frontierei de stat.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Lăsați un comentariu

*