Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Ieșeanul Ionuț Caraș face furori în Marea Britanie. Daily Mail l-a denumit “maestru al suprarealismului”

Pasionat de fotografie, îndrăgostit de meleagurile românești, fără a fi însă apreciat pe măsura iubirii sale și a pentru talentul său, Ionuț Caraș a cunoscut celebritatea dincolo de hotare, în Marea Britanie. Daily Mail l-a denumit pe tânărul fotograf ieșean “un maestru al suprarealismului”.

Lumea prin ochii Photoshop-ului. Un artist crează versiuni sucite ale realităţii, în care copii se leagănă din cer, iar animalele realizează imposibilul”, îşi intitulează Daily Mail articolul publicat astăzi și care-l are în prim-plan pe Ionuţ Caraş. Ieșeanul de 35 de ani a atras atenţia presei britanice datorită capacităţii de a transforma propriile fotografii, prin intermediul programului Photoshop, în adevărate opere de artă.

Englezii scriu că practic, după prelucrare, fotografiile lui Ionuț seamănă cu adevărate picturi. “Cotidianul se amestecă cu neobişnuitul într-o manieră bizară, nelumească”, comentează ziariştii de la Daily Mail. 

 

Ionuţ Caraş spune despre el că este un “photo-mecanic” şi spune că este inspirat de vise și de culorile toamnei şi ale iernii. Cel mai mult contează însă creativitatea, răbdarea și pasiunea lucrului pe care îl faci. În portofoliul lui sunt două medalii de aur câștigate în 2012 și 2013,  la Super Circuitul Trierenberg, o importantă competiție mondială pentru profesioniști, expoziții la Galeriile de Artă ale Universității „Al.I.Cuza” din Iași și Moldova Mall.

Lăsați un comentariu

*