Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Vaslui: Un copil de 7 ani a ajuns în grija statului după ce a fost fotografiat fumând. Pozele sunt pe internet

Un copil, în vârstă de 7 ani din localitatea vasluiană Zorleni, a fost luat de specialiştii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui din familie după ce a fost fotografiat de mai multe ori fumând. El îşi procura ţigările de la săteni, care apoi îl pozau şi postau fotografiile pe internet. Nu doar ţigări, însă, primea minorul de la săteni. De multe ori, acesta bea cot la cot cu locuitorii satului.

Am fost sesizaţi de primărie cu privire la cazul unui copil de şapte ani neglijat în familie. Totodată, au fost şi unele plângeri din partea unor persoane care au văzut pe Internet imagini cu copilul. În uma anchetei efectuate la familia copilului, s-a constatat că acesta este supus neglijării. Mama băiatului este plecată în străinătate, iar el se află în grija bunicilor. Plângerile potrivit cărora copilul fuma şi apela la mila publică s-au confirmat. El a fost luat din familie, a fost supus unei evaluări medicale şi urmează să fie ţinut sub supraveghere specială„, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu, pentru Mediafax.

Copilul se află momentan internat într-un centru de plasament din Bârlad şi urmează să beneficieze de consiliere psihologică.

Lăsați un comentariu

*