Duminică 02 Iunie 2024, Actualizat acum 153 zile 12:00 am

 

Rețea de dealeri de etnobotanice destructurată de DIICOT Suceava

O rețea de dealeri de etnobotanice a fost destructurată  de DIICOT Suceava.  Aceștia făceau monopolul cu ,, pliculețe  de vise,, în județul Suceava, dar și în Cluj Napoca și Bistrița Nădăud.

Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava şi poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul structurilor specializate ale Departamentului de Investigații și Protecție Internă și din cadrul Serviciului de Supravegheri Operative Suceava, au documentat în perioada aprilie-noiembrie activitatea infracțională a unor tineri de pe raza municipiul  Suceava ce se aprovizionau cu substanțe psihoactive de la persoane suspecte din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, pe care le valorificau ulterior consumatorilor din municipiul Suceava și împrejurimi.

În fapt, C.Vasile Cristi și H.Ciprian ambii din comuna Dărmănești, judeţul Suceava, s-au aprovizionau cu substanțe ce aveau efect psihoactiv de la O.Alexandru Marius din mun.Cluj-Napoca, substanțe ce erau ambalate în pliculeţe de aproximativ 0,25 grame și vândute cu 25 lei pliculeţul.

Procuroii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni”şi ”efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”,  în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor celor implicați.

Pe parcursul documentării activităților infracționale, polițiștii antidrog  cu sprijinul unor polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, Poliției orașului Beclean jud.Bistrița-Năsăud, Poliției Vatra Dornei și Poliției Suceava  au efectuat capturi legendate în urma cărora au fost confiscate 745 pliculeţe conţinând  produse cu efect psihoactiv.

Astăzi dimineață , polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava, sub conducerea şi coordonarea procurorului de caz și cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O.Cluj-Napoca și I.P.J. Suceava – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza mun .Suceava și mun.Cluj-Napoca și au fost puse în executare  patru mandate de aducere.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost ridicate 550 de pliculeţe şi două pungi conţinând substanţe ce prezintă suspiciuni a avea efecte psihoactive.

Activitățile de cercetare penală continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

 

Lăsați un comentariu

*