Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Vaslui: Comportament inuman! Copii bătuţi, lăsaţi fără mâncare şi puşi la munci grele

Comportament inuman a mai multor părinţi din judeţul Vaslui. Sute de copii sunt puşi de cei care le-au dat viaţă să muncească până la epuizare, sunt ţinuţi în condiţii mizere, fără mâncare, de multe ori în frig, fără îmbrăcăminte, înjuraţi şi bătuţi.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, prin acest chin trec tot mai mulţi copii din judeţul Vaslui, numărul minorilor abuzaţă fiind în continuă creştere.

Chiar dacă de-a lungul anului pe un program cu finanţare de la Fundaţia SERA am reintegrat peste 180 de copii în familii, ne aflăm în situaţia ca numărul să crească. Am avut intrări de peste 220 de copii, care în foarte, foarte multe cazuri s-au datorat abuzurilor. Este un fenomen care ne îngrijorează”, a declarat Ionel Armeanu Ştefănică, directorul general la DGASPC.

 

Cei mai mulţi dintre părinţi îşi abuzează copiii după ce consumă băuturi alcoolice.

Specialiştii susţin că pentru copii este mult mai bine să ajungă în familii de asistenţi maternali profesionişti, unde beneficiază de un regim diferit faţă de cel din centrele de ocrotire socială, dar  mai ales sunt feriţi de astfel de abuzuri ale părinţilor şi pot avea o copilărie liniştită, normală.

Lăsați un comentariu

*