Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Dosar penal după exploziile de la conducta de petrol de la Bacău

Procurorii Parchetului Judecătoriei Oneşti au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul exploziilor care au avut loc, vineri, la o conductă de petrol, în urma cărora 23 de case au fost distruse, în comuna băcăuană Urecheşti. Dosarul a fost deschis după raportul întocmit de poliţişti la faţa locului.

Potrivit procurorilor, nu există nicio plângere penală depusă în acest caz din partea celor afectaţi de explozie. Şi asta pentru că  firma care făcea lucrări la conductă şi-a luat angajamentul îndepărtării efectelor exploziei.

Deocamdat, însă, comisia de anchetă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nu a stabilit cauzele care au dus la producerea deflagraţiilor la conducta de ţiţei.

Conducta de ţiţei care a explodat, vineri, în comuna băcăuană Urecheşti, leagă rafinăria din Oneşti de municipiul Călăraşi (magistrala de transport ţiţei Bărăganu – Oneşti).

Explozia s-a produs în momentul în care firma prahoveană Conpet făcea lucrări de pompare sub presiune prin pistonare cu aer pentru recuperarea ţiţeiului rămas pe conductă.

Explozii la o conductă de petrol din Bacău! Mai multe case au fost distruse

Lăsați un comentariu

*