Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Șoferița începătoare rănită în accident, la Suceava, are nevoie urgentă de sânge

Pe internet, colegii  Ancuța Georgianei Buliga de la Liceul Petru Rareș din Suceava fac un apel la persoanele care au grupa A2 pozitiv să se prezinte cât mai urgent la Centru de Transfuzii din municipiul reședință de judeș pentru a  dona sânge acesteia.  Ea se află în stare gravă . Mai mult, colegii Georgianei au mers personal pentru a se interesa care sunt condițiile care trebuie să le îndeplinească pentru a fi donator astfel încât să-și poată ajuta colega lor iat starea ei de sănătate să se îmbunătățească.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor a ținut să spună că ,,  a fost  accident groaznic, echipele medicale de la Suceava au făcut tot posibilul pentru ca viața celor 5  tineri să nu fie pusă în pericol, între timp trei  dintre ei sunt sau vor fi transportați către spitale specializate din Târgu Mureș și Iași și sper să se facă bine cât mai curând. Doamne ajuta!,,

Între cele transferate  la spitale de specialitate se numără Georgiana Buliga și Cristiana Patricia Crețu.

 

Accident din cauza teribilismului

 

Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, pe strada Aeroportului din oraşul Salcea, Ancuţa Georgiana Buliga, de 18 ani, din municipiul Suceava, posesoare a permisului de conducere categoriile „AM, B şi B1″, din data de 4 octombrie 2013, în timp ce conducea autoturismul BMW, pe fondul vitezei, a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit partea carosabilă şi a izbit frontal un copac, maşina răsturnându-se pe terenul viran din partea dreaptă a drumului. Din impact a rezultat rănirea gravă a şoferiţei, a pasagerei Cristiana Patricia Creţu, de 18 ani şi uşoară a altor trei tineri aflaţi în vehicul, respectiv Daniel Flavius Cojocariu, de 19 ani, Cristiana Maria Lucaci şi Răzvan Dimitrie Bedrulea, ambii de 18 ani, toţi din municipiul Suceava. Din cauza leziunilor suferite Georgiana Buliga ,,fiica de profesor, nu a putut fi testată cu etilotestul, însă i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cei cinci tineri sunt toţi elevi în clasa a XII a  la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din municipiul Suceava. Se pare că tânăra şoferiţă avea o viteză de peste 100 km/h în momentul în care a ieşit de pe şosea şi a smuls din rădăcini un pin. Impactul a fost atât de puternic încât aceasta a rămas încarcerată în autovehicul. Pompierii au reuşit să o scoată dintre fiarele contorsionate, tânăra fiind transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, având mai multe fracturi la nivelul feţei şi a abdomenului, în şoc hemoragic şi cu leziuni interne. Georgiana a fost operată de urgenţă, iar medicii au declarat că starea ei este în continuare foarte gravă. Celelalte patru victime, erau aseară în stare stabilă, în afara oricărui pericol.
Sâmbătă, tânăra Georgiana Buliga i-a cerut maşina tatălui ei, spunându-i că merge la un ceai, în oraş cu prietenii. Bărbatul a declarat că fiica sa încă nu este obişnuită cu şofatul şi că nu apasă niciodată prea tare pedala de acceleraţie, aşa că nu îşi explică ce s-a întâmplat de această dată. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate modul în care a avut loc teribilul accident

Lăsați un comentariu

*