Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Cum va fi vremea de Revelion!

Meteorologii anunţă că vremea va fi caldă pana pe 27 decembrie, data dupa care vremea va intra într-un proces de racire usoara. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in

MOLDOVA

Până în data de 26 decembrie, maximele termice diurne vor avea mici variaţii, în jurul unei medii de 4…6 grade, în timp ce miminele nocturne vor avea o creștere de aproximativ 3 grade. În jurul datei de 27 decembrie regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei, urmând a se înregistra, în medie, maxime în jur de 7 grade şi minime de 2 grade. Ulterior, până pe 30 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire uşoară şi treptată, dar valorile termice se menţin peste ceea ce ar fi normal pentru sfârşit de decembrie. Se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 2…3 grade şi minime în jur de -2 grade, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză regimul termic va fi relativ constant.

În perioada 26 – 28 decembrie, local se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi foarte redusă.

LA MUNTE

În prima săptămână regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative, valorile termice menţinându-se în jurul unei medii de 4 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra în general între -4 şi -1 grad, ceea ce caracterizează o vreme caldă pentru această perioadă din an. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor fi în scădere uşoară şi treptată, spre valori medii la sfârşitul intervalului de 0 grade, ziua şi aproximativ -6 grade, noaptea.

Până pe 26 decembrie nu se estimează precipitaţii, pentru ca în intervalul 26 – 28 decembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte și slabe cantitativ să fie în creştere. După acest interval şi până pe 5 ianuarie, precipitaţiile vor fi puţine.

Lăsați un comentariu

*