Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Greva foamei şi de Revelion la Pungeşti

Protestatarii din Pungeşti au continuat greva foamei şi în noaptea de Revelion. Cei 13 localnici au stat în tabăra de rezistenţă aflată la aproape un kilometru de terenul pe care compania Chevron va amplasa sonda de explorare a gazelor de şist. Ei nu au ciocnit pahare de şampanie şi nici nu s-au bucurat de venirea noului an alături de familiile lor.

Noaptea de trecere dintre ani înseamnă exact ce a însemnat şi Crăciunul pentru noi, pentru noi toţi care suntem aici, un chin amar şi gânduri amare care vor fi tot timpul până când nu vom trece de acest necaz care este pe capul nostru aici, pe comuna noastră, pe toată ţara. Greu şi amar. Încă suferim şi vom suferi până ce sperăm scăpăm de aceşti in divizi şi de Guvern şi tot, Chevron şi primar”, a spus, pentru Digi24, Grigore Florea.

Oamenii stau de o săptămână în greva foamei şi spun că nu vor renunţa până când compania Chevron nu îşi va retrage utilajele de la Pungeşti, iar Guvernul nu va interzice prin lege explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice.

Lăsați un comentariu

*