Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Botoşăneanul Ovi Cernăuţeanu şi Paula Seling reprezintă România la Copenhaga

ovi si paulaSâmbătă seară, a avut loc selecţia naţională Eurovision 2014. Paula Seling şi botoşăneanul Ovi Cernăţeanu au fost câştigători şi vor reprezenta România la Copenhaga cu piesa Miracle, care a fost preferata tuturor. România a participat, de-a lungul timpului (sub umbrela TVR), la acest concurs cu piese în engleză, română, italiană, limbi inventate, spirit balcanic, show-uri eclectice sau operă pop cu unul dintre cei mai celebri contratenori (Cezar Ouatu, în 2013).

like-facebookÎn 2000, cei de la Taxi au cântat la Stockholm o piesă în engleză – ‘The Moon’. Peste doi ani, România a fost reprezentată, la Talinn, de cuplul Monica Anghel-Marcel Pavel, care au cântat ‘Tell me Why’. Cei doi au înregistrat cel mai bun rezultat de până atunci, locul 9.

Nicola a adus, în 2003, un loc 10 pentru România, cu piesa ‘Don’t Break My Heart’ la Eurovisionul ce a avut loc la Riga. Un an mai târziu, România a fost reprezentată de Sanda Ladoşi cu ‘I Admit’, la Istanbul.
În 2005, la Kiev, România a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu piesa ‘Let Me Try’ interpretată de Luminiţa Anghel şi Sistem.

Anul următor Mihai Trăistariu a adus la Eurovision probabil cel mai obsesiv refren din paleta pieselor româneşti din concurs – ‘Tornero’. La finala ce a avut loc la Atena, Trăistariu s-a clasat pe locul al patrulea.

În 2007, la finala din Helsinki, Todomondo s-au clasat cu ‘Liubi, Liubi, I Love You’ pe locul cu numărul 13. Un an mai târziu, la belgrad, Nico şi Vlad s-au clasat pe poziţia 20, cu ‘Pe-o margine de lume’.

În 2009, la Moscova, România a fost reprezentată de Elena, cu ‘Balkan Girls’. În 2010, la Oslo, Paula Seling şi Ovi au adus, cu ‘Playing with Fire’, cel mai bun rezultat al României – un nou loc trei. În 2011, la Düsseldorf, România a fost reprezentată de Hotel FM cu ‘Change’. În urmă cu doi ani, la finala Eurovision de la Baku, România a fost reprezentată de Mandinga, cu ‘Zaleilah’.

Anul trecut, la Malmö, România a fost reprezentată de Cezar Ouatu, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni contratenori la nivel internaţional. De data aceasta, Cezar a ales să se lanseze într-o aventură opera-pop cu ‘It’s My Life’, piesă care s-a clasat, în final pe locul al 13-lea.

 

Lăsați un comentariu

*