Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Şefa magistraţilor din România, vizată de o posibilă tentativă de asasinare

gabriela baltagŞefa magistraţilor din România a fost vizată de o posibilă tentativă de asasinare. Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătoarea Gabriela Baltag, de la Secţia civilă a Tribunalului Neamţ, s-a trezit cu cablurile sistemului ABS rupte, prima ipoteză fiind o tentativă de asasinare a acesteia sau a a soţului său, judecătorul Vasile Baltag, şeful Secţiei penale a Tribunalului Iaşi.

O primă ipoteză a fost aceea că o mână criminală a tăiat furtunurile de la sistemul ABS al autoturismului celor doi magistraţi, cu scopul ca aceştia să fie victimele unui accident rutier, care s-ar fi putut solda chiar şi cu decesul soţilor Baltag, potrivit luju.ro.

Gabriela şi Vasile Baltag au mers la un service auto, după care au sunat de urgenţă la 112, la faţa locului deplasându-se echipaje de Poliţie, care au declanşat cercetările. Poliţiştii au confirmat avariile existente la maşină, stabilind că au fost tăiate furtunul de presiune de la roata dreapta-faţă şi furtunul de presiune de la roata stânga-faţă. Anchetatorii au cerut imaginile de la camerele video existente la magazinele din apropiere pentru a-i identifica pe cei care au „umblat” la maşina judecătorilor.

Imediat după ce au apărut avariile în bord am mers cu ea într-un service. Acolo s-a constatat că au fost tăiate cablurile sistemului ABS. La una dintre roţi lipsea o bucată de cablu cât o palmă de mare. Organele de anchetă au găsit această bucată tăiată în alte cinci bucăţi, în parcare. Cei de la service au spus că cei care au tăiat cablurile au avut o activitate de durată şi migăloasă„, a declarat judecătorul Gabriela Baltag.

Preşedinta AMR a precizat că nu ştie dacă „acţiunea criminală” a vizat-o pe ea sau pe soţul acesteia.

Gabriela Baltag este judecător de 21 de ani, iar din 2013 conduce Asociaţia Magistraţilor din România.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cablul de la maşină nu ar fost tăiat intenţionat, ci a fost ros. Oamenii legii iau în calcul posibilitatea ca de vină să fie un câine sau un şobolan.


Lăsați un comentariu

*