Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Înşelăciuni pe bandă rulantă comise de un fals angajat al unei benzinării

Tribunalul-Vaslui-300x199Tribunalul Vaslui a emis pe numele unui bărbat de 32 ani, din municipiul Bârlad, mandat de arestare preventivă în lipsă pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune comise în luna martie 2014.

Pe 1 martie, Gelu L. a oferit unei persoane, spre vânzare, 120 l motorină, pentru care a solicitat 420 lei, valoare sub preţul pieţei. Acesta s-a prezentat sub o calitate mincinoasă şi anume de angajat al unei benzinării din localitate. Pentru a preda cantitatea de motorină, Gelu L. s-a deplasat cu autoturismul cumpărătorului în zona unei parcări. A primit suma convenită şi a solicitat câteva minute de aşteptare, pentru a intra în posesia cheii de la garajul unde este depozitată motorina.

like-facebookGelu nu a revenit la locul indicat, iar persoana vătămată a constatat că a fost înşelată şi a formulat plângere la Poliţia municipiului Bârlad împotriva acestuia. Prin acelaşi mod de operare, a înşelat în luna martie alte 4 persoane, care au sesizat poliţiştii. Sumele solicitate pentru vânzarea carburantului au fost cuprinse între 125 şi 420 lei. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad au efectuat cercetări cu privire la faptele comise de Gelu L. şi au formulat propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Joi, Tribunalul Vaslui a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a dispus arestarea preventivă a lui Gelu L. pentru o perioadă de 30 zile.

În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru depitarea bărbatului şi punerea în executare a mandatului de arestare preventivă.

Sursa: VasluiNews

Lăsați un comentariu

*