Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Bacău: Bărbat diagnosticat cu botulism. Serul salvator, de negăsit

analizeUn bărbat, în vârstă  de 66 de ani, a fost  internat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău cu diagnosticul de botulism.
Bărbatul a ajuns la spital, joi,  iar medicii l-au diagnosticat imediat. Din păcate, în Spitalul Judeţean Bacău nu se găseşte serul antibotulinic, cum de altfel nu există nici în alt spital din ţară.

Există speranţe din partea unui distribuitor de medicamente că ni-l va aduce, dar, deocamdată, este doar o promisiune. Până atunci, pacientul primeşte tratamentul standard pentru afecţiunea de botulism, fiind în permanenţă monitorizat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Mirela Romaneţ.

Botulismul este o boală extrem de gravă, care produce paralizia nervilor cranieni, iar pacienţii diagnosticaţi cu această boală pot suferi de disfagie – dificultate de a înghiţi alimente solide şi lichide, disfonie – dificultate de vorbire, nu-şi pot mişca pleoapele, ajungându-se chiar la paralizia musculaturii respiratorii intercostale, dacă boala nu este tratată la timp.

Un caz de botulism s-a înregistrat şi la Suceava, iar pacientul a primit serul, pe banii Spitalului Judeţean Suceava, din Germania.

 

 

Lăsați un comentariu

*