Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Vaslui: O adolescentă a murit după ce s-a aruncat de pe un bloc

lumanare mortO adolescentă de 15 ani de la Centrul de asistenţă socială Negreşti şi-a pus capăt zilelor, aruncându-se sâmbătă seara de pe un bloc cu 4 etaje din municipiul Bârlad. Adolescenta de 15 ani a fost părăsită de mamă încă de la vârsta de 2 ani. Ea a fost dată în plasament la o familie din Bârlad, iar în urma unui conflict cu părinţii adoptivi generat de consumul de substanţe etnobotanice, şi pentru a fi îndepărtată de consumul de droguri şi de prostituţie, fata a fost transferată la un centru pentru protecţia copilului din Negreşti.

Vineri, tânăra şi-a cerut voie să meargă la o colegă pentru meditaţii la matematică. După două ore, ea şi-a închis telefonul, moment în care cei de la Centru au anunţat poliţia. Din păcate, sâmbătă noaptea, fata s-a aruncat în gol de pe un bloc de 4 etaje din Bârlad.

Ultimul telefon dat de fată a fost cel în care i-a apelat pe părinţii adoptivi, dar aceştia nu au putut vorbi, fiind plecaţi în oraş. O comisie de la Protecţia Copilului Vaslui va face o anchetă pentru a stabili împrejurările în care fata a pleca din centrul de asistenţă socială. Se pare că aceasta se afla sub influenţa substanţelor etnobotanice în momentul în care a decis să-şi pună capăt zilelor. Ea nu a lăsat niciun bilet.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut tragedia.

Lăsați un comentariu

*