Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Poliţişti din Hârlău condamnaţi pentru că dădeau amenzi şi băgau banii în buzunar. Vezi ce pedepse au primit

Doi poliţişti din Hârlău au fost condamnaţi de judecători, vineri, după ce au fost acuzaţi de mai multe fapte de corupţie.Cei doi bărbaţi dădeau amenzi şoferilor în trafic, iar banii îi băgau în propriile buzunare.

Doru Gheorghe Scripniciuc a primit o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, în timp ce Neculai Marian Neamţu a primit doi ani cu suspendare. Neamţu şi-a dat demisia din Poliţie în timpul cercetărilor. Potrivit rechizitoriului, pe 15 octombrie 2011, cei doi au oprit în trafic un cetăţean ucrainean care depăşise marcajul longitudinal al părţii carosabile.

„Cei doi poliţişti au spus că, dacă vor plăti amenda pe loc, vor elibera o chitanţă. Cei doi soţi (n.r., şoferul şi soţia acestuia) aveau asupra lor suma de 200 de lei şi mai mulţi dolari SUA. În aceste condiţii, şoferul a dat unui agent de poliţie sumele de 200 de lei şi 200 de dolari SUA. La insistenţele şoferului, unul dintre agenţii de poliţie i-a dat o chitanţă, dar care nu era ştampilată şi nu conţinea niciun nume”, se arată în rechizitoriu.În urma unor verificări, asupra celor doi agenţi s-au descoperit mai multe chitanţe tipizate.De altfel, în timpul procesului, cei doi poliţişti şi-au recunoscut faptele. Sentinţa magistraţilor nu este definitivă.

Lăsați un comentariu

*