Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Studenţii din Iaşi care vor sa inoveze industria pot câştiga premii de 5000 de euro. Vezi cum!

Studentii de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi se pot anscrie la Concursul Inovarii organizat de Oficiul European de Brevete (OEB), intitulat ”De la o simpla idee, la succes”.Acestia pot castiga premii de 5000 de euro.Tot ce trebuie sa faca este sa propuna un studiu care sa contureze un proiect de cercetare, de interes pentru sectorul de cercetare-dezvoltare si sa trimita lucrarea pentru selectia nationala la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) pana pe 24 februarie 2013.

Propunerile acestora vor fi analizate de un juriu, urmand ca un singur concurent sau o singura echipa de concurenti din fiecare domeniu sa fie selectat/ selectata pentru a participa la faza internationala a competitiei.

Concurentii selectati in urma concursului national vor fi inregistrati pentru a participa la un program dedicat de invatare la distanta, prin intermediul caruia vor primi indrumare pentru a dezvolta ideea initiala si pentru a realiza proiectul final cu care vor participa la concursul european. In plus, acestia vor primi incepând din octombrie 2013 un abonament de un an la instrumentele de cercetare profesionale PISE / GPI utilizate in prezent de catre OEB.
Inscrierea concurentilor selectati de catre OSIM la faza internationala se va face intre 3 si 14 martie 2013. Un juriu international va face o noua selectie, castigatorii ultimei etape urmand sa fie invitati sa participe la o ceremonie de premiere la München. Aceasta va avea loc pe 17 octombrie 2013, iar OEB va suporta cheltuielile de calatorie si costurile de cazare ale participantilor. Castigatorul la fiecare dintre cele cinci categorii va primi un premiu in valoare de 5.000 de euro.

Concursul se organizeaza cu ocazia aniversarii a 40 de ani de la semnarea Conventiei Brevetului European, cu scopul de a oferi studentilor din statele membre ale Uniunii Europene oportunitatea de a explora diversitatea documentatiei referitoare la brevete, precum si pentru a sugera noi domenii de inovare, in special in domeniul tehnologiilor ecologice si sectoarelor de dezvoltare durabila.
Cei interesati pot afla mai multe detalii privind regulamentul de concurs si înscrierea în selectia nationala accesand http://www.osim.ro/instruire/concurs_oeb.php.

Lăsați un comentariu

*