Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Neamţ: Patru ani de închisoare după ce a încercat să fraierească judecătorii cu un bilet fals

Un bărbat din judeţul Neamţ a fost condamnat de Judecătoria Piatra Neamţ la patru ani şi patru luni de închisoare pentru acuzaţia de fals. Nicolae Zaharia mai avea şi alte pedepse care au fost contopite cu cea de uz de fals.

Pentru a scăpa de răspunderea penală într-un dosar în care era cercetat pentru furt, bărbatul a prezentat instanţei un bilet de călătorie în Italia, exact în perioada în care a avut loc furtul.
Culmea este că cercetările au stabilit că documentul a existat în realitate, dar nu fusese emis în 2008 de transportator, firma Faur Iasi, ci doi ani mai tîrziu. Practic, biletul a fost falsificat în timpul judecăţii.
Din document rezultă că în perioada 7 martie – 19 aprilie 2008 bărbatul s-ar fi aflat în Italia.
În urma verificărilor la societatea respectivă s-a constatat că acesta nu figurează în evidente ca fiind persoana care a călătorit pe ruta Piatra Neamţ – Torino, pe 7 martie 2008.
Respectivul bilet, cu serie si număr, figura în evidentele firmei ca fiind folosit în 2010 şi nu în 2008.

Mai mult decât atât, în 2008, firma Faur nu s-a ocupat cu transportul de persoane, fiind de fapt o agenţie de turism. Aşa se face că Zaharia a primit până la urmă o pedeapsă de 4 ani, care acum s-a contopit cu cea pentru uz de fals. La locul furtului existau şi amprentele sale.

Sentinţa Judecătoriei Piatra Neamţ, care îl priveşte pe Nicolae Zaharia, nu este definitivă şi poate fi contestată.

Lăsați un comentariu

*